Промоции Търсене Seny За нас Контакти Общи Условия за Ползване Download / КАТАЛОЗИ www.TOHATSUBULGARIA.com
Български English
 Вход
 
 
Регистрация | Загубена парола

 Търсене
Разширено търсене

 Продукти
НОВИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ СПРЕНИ ОТ ПРОИЗВОДСТВО
ИЗВЪНБОРДОВИ ДВИГАТЕЛИ
ДВИГАТЕЛИ АКСЕСОАРИ
ЛОДКИ
АКСЕСОАРИ за ЛОДКИ
ЗАКОТВЯНЕ И ПРИСТАВАНЕ
ВЪЖЕТА
СПАСИТЕЛНИ СРЕДСТВА
НАВИГАЦИОННО ОБОРУДВАНЕ
ЕЛЕКТРИЧЕСКО ОБОРУДВАНЕ
ТЕНТИ , СЕДАЛКИ , ЧОХЛИ , КАПСИ , КИЛИМИ
КРЕПЕЖИ , ПАНТИ И ДР
ТАКЕЛАЖ, ШЕГЕЛИ, КАРАБИНИ
РИБОЛОВ
ОТДУШНИЦИ И ВЕНТИЛАЦИЯ НА КАБИНА
ФЛАГОВЕ
ВЕТРОХОДНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ
ВОДОПРОВОДНИ ЕЛЕМЕНТИ
АУДИО АКСЕСОАРИ
ПОДРЪЖКА И ПОЧИСТВАНЕ
РАДИО- НАВИГАЦИОННО ОБОРУДВАНЕ
Продукти НЕОБХОДИМИ за РЕГИСТРАЦИЯ на лодки до 2 мили
АКСЕСОАРИ ЗА КОЛЕСАРИ
ВОДНИ СПОРТОВЕ
ВОДОЛАЗНО ОБОРУДВАНЕ
КЛЮЧОДЪРЖАТЕЛИ
ОБЛЕКЛА И АКСЕСОАРИ
к0
 ТПА И ХИДРОКОСТЮМИ
СПАСИТЕЛНИ СРЕДСТВА » ТПА И ХИДРОКОСТЮМИ

Наредбите необходими при регистрация на лодки според наредба № 68 и спрямо района на плаване и за търговските кораби

Спасителните жилетки SOLAS са в съответствие с директивата 96/98/ЕОК на Европейския Съюз, която се отнася до задължителната морска екипировка на плавателните съдове. Освен за спасителните жилетки, тези наредби се отнасят и до всички видове лични спасителни средства, които са необходими на корабите. Спасителните жилетки от тази категория са одобрени от последните изменения на SOLAS (Сигурност на живота на море) и трябва винаги да са придружени със сертификат, който представлява печат върху жилетката във формата на корабен щурвал. Спасителните жилетки SOLAS могат да спасят живота на човек навсякъде и независимо от климатичните условия. Затова тестовете, които тези жилетки трябва да минат са много повече. Повече е наблегнато на тяхната ефективност като спасяващо живота средство, отколкото на тяхната естетичност.

 

Общи характеристики

Цветът на спасителните жилетки SOLAS е винаги оранжев, и е стандартизиран, тъй като този цвят е видим при всякакви времеви условия. Освен това те трябва да имат светлоотражателни лепенки, които са видими от далечно разстояние.

 

Употреба

В повечето случаи спасителните жилетки SOLAS не се закупуват от крайния потребител. Собственикът на плавателния съд е длъжен да оборудва кораба с тях и да ги постави на място, лесно за достъп в случай на нужда. Спасителните жилетки SOLAS не са толкова удобни колкото спасителните жилетки 100 N или помощните жилетки. Тъй като те не се носят през цялото време, а само в случай на нужда, спасителните жилетки SOLAS са способни да задържат на повърхността дори човек в безсъзнание или с голямо тегло дори и при много лоши климатични условия.

 

Инструкции за употреба

Повечето спасителни жилетки SOLAS са във формата на спасителен колан - пояс. В случай на нужда я нахлузвате през главата си и затягате ремъците около кръста. Винаги затягайте каишките така, че жилетката да приляга стабилно към тялото ви, но без да бъде прекалено стегната или прекалено отпусната. Внимавайте страната със светлоотражателните лепенки да бъде винаги отпред.

Поддържане/Подмяна

Отговорност на корабната компания е да поддържа всички спасителни жилетки в добро състояние. Подмяната на спасителните жилетки SOLAS е по преценка на Националната Дирекция по корабоплаване.Категории: 0

Резултати: намерени са 3 продукти, показани в 1 страница, групирани по 25 на страница Общо: 979
Страници: 1 Страница 1 (от 1)
КОМПЛЕКТ ЗА ИНСПЕКЦИЯ НА ТЕРМОКОСТЮМИ

ТЕРМОЗАЩИТНА ТОРБА ALUSAFE-T

ТЕРМОКОСТЮМ

 
© Морски Магазин - 2023, ул. Александър Дякович №7, Варна 9000, България, тел.: 052/616695, тел./факс: 052/604284